Silifke Havadis

MESKİ'den Basın Açıklaması!

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 2465 Kez Görüntülendi 0

MESKİ'den Basın Açıklaması!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberlere yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberlere yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

"11.07.2018 tarihinde İMECE gazetesinde ve aynı gazetenin internet sitesinde yayınlanmış olan  “MESKİ’DE VURGUN” başlıklı haber asılsız olup gerçekleri yansıtmamaktadır. 2560 sayılı yasa ile kurulmuş olan MESKİ Genel Müdürlüğü Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı kuruluş olarak 6360 sayılı yasa ile tüm Mersin ili genelinde yasa çerçevesinde hizmet vermektedir. Genel Müdürlüğümüz bünyesinde yapılan idari ve mali bütün işlemler gerek ilgili idari mevzuata gerekse 5018 sayılı kanuna uygun bir şekilde yerine getirilmektedir. Haber içeriğinde zikredilen ve olduğu iddia edilen hadise tamamen asılsız olup, yine içerikte iddia edildiği gibi başka bir personelin olayı amirlerine bildirmesi ve yetkililerin olayı örtbas etmesi gibi bir durum da yaşanmamıştır. Kaldı ki haberde iddia edilen şekilde bir olay vuku bulduğunda Genel Müdürlüğümüz tarafından haber alınır alınmaz konu gerekli inceleme ve soruşturma yapılmak üzere Teftiş Kurulu Başkanlığımıza tevdi edilerek soruşturulması sağlanmakta ve sonucunda Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmaktadır. Şeffaf ve kaliteli yönetim anlayışına sahip olan MESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde iddia edildiği gibi yaklaşık 5 ay önce böyle bir olay vuku bulmadığı gibi olayın örtbas edilmesi hadisesi de yaşanmamış olup, bu tip bir olayın yaşanması halinde gerekli yasal işlemlerin ivedilikle yapılacağı hususu kamuoyunca bilinmekte ve takdir edilmektedir. Genel Müdürlüğümüzün toplum nezdinde itibarını zedeleyen ve tamamen asılsız olan haber aynı zamanda içeriği itibari ile de Genel Müdürlüğümüz yöneticilerinin şahsi itibarına ve kişiliklerine de saldırı niteliğinde olup, bu tip haber ve yorumlardan gerek yasalarımız gerekse toplum vicdanı açısından uzak durulması ve en azından manşetten verilecek kadar değerli görülen haberlerin birçok kanaldan ve özellikle resmi kanallardan teyit edilmesi hususu hayati bir önem arz etmektedir. Genel Müdürlüğümüz haber değeri taşıyan hiçbir hadiseyi değerli basın mensuplarımızdan gizlememekte, tam aksine şeffaf yönetim anlayışı çerçevesinde bilgilendirmelerde ve basın duyurularında bulunmaktadır. Asılsız ve mesnetsiz olan bu ve bu tip haberlere itibar edilmemesi ve gerçek bilgilerin asıl kaynağı olan Genel Müdürlüğümüzden teyit edilerek yazımı ve basımı gerek yasalarımıza gerekse evrensel gazetecilik ilkelerine göre elzemdir. 11.07.2018 tarihli İMECE gazetesinde yayınlanan haber içeriği tamamen asılsız olup, olayın örtbas edilmesi de söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorum Yap

Düşüncelerini Alalım?

* E-Posta adresiniz ve telefon numaranız hiçbir yerde yayınlanmaz. Sadece gerektiğinde sizinle iletişim kurmak için kullanılır.

UYARI Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymayan, içerikle ilgisi bulunmayan, hakaret içeren, inançlara saldıran, şiddete teşvik eden ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.