Silifke Havadis


Son Dakika: Mersin'de Polis Aracına Bombalı Saldırı!

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 2889 Kez Görüntülendi

Mersin'de bu sabah saatlerinde polis aracına bombalı saldırı düzenlendi.Saldırıda iki polis memurunun yaralandığı belirtildi.


Terör saldırısı bu sabah saat 07.30 sıralarında Merkez Mezitli İlçesi Tece Kavşağı’nda meydana geldi.Kavşakta görevli olan ekip aracına başka bir araçta bulunan bir kişi patlayıcı atarak kaçtığı edinilen bilgiler arasında.
Bombalı saldırıda yaralanan 2 polis memuru Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılırken, saldırganı tespit etmek ve yakalamak amacıyla bölgeye bir çok ekip gönderildi.
Ambulanslarla Mersin Üniversitesi Tıp Fakülkesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polis memurları Olcay Solak ile Hayrullah Poyraz, tedavi altına alındı.Yapılan açıklamalarda yaralı polislerin hayati tehlikesinin olmadığı söyleniyor.
Kavşakta bekleyen ekip aracına düzenlenen bombalı saldırı sonrası, alarma geçen Mersin Emniyeti, saldırganları yakalamak için operasyon başlattı. Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha Şubesi ekiplerinin yaptığı araştırma yaparken, ilk belirlemelere göre  El Yapımı Patlayıcı (EYP) kullanıldığı tahmin ediliyor.
İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, saldırının kontrol noktasındaki asayiş ekibine yönelik yapıldığını söyledi. Saldırının el yapımı patlayıcı ile olduğunu belirten Şahne, 2 polisin yaralandığını da dile getirdi.Yaralanan polislerin hastanede tedavi altına alındıklarını vurgulayan Şahne,saldırganın veya saldırganların yakalanması için çalışma başlattıklarını açıkladı.