Silifke Havadis


Bakan Soylu Silifke'de!

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 3007 Kez Görüntülendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Silifke'de Muhtarlar ve Silifke Toplum Kuruluşları Buluşması'na katıldı.


Silifke'de düzenlenen Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ile Silifkeli Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Soylu, ilk olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın selamlarını iletti. Ardından konuşmasına devam ederken terör örgütleri ile yapılan mücadeleye değindi. Soylu, "Darbeler üzerine krizler üzerinden karmaşıklar üzerinden, siyasi istikrarsızlık üzerinden bu kadar açık verilebilir. Hangisine tedbir almış. Hangi tedbiri gerçekleştirmiş. 7 Haziran'da hepimiz gördük. Bu tabloda nasıl ellerini ovuşturduklarını gördük. Bir taraftan 'yapın bakalım' dediler. 'Biz nede olsa üstesinden geliriz' dediler. Tek taraftan saldırmaz bunlar. Bir kaç koldan Türkiye'yi kuşatmak, diz çöktürmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Yıllardır böyle yaptılar. Ve hiç bir sevinicimi bize yaşatmadılar. 15 Temmuz gecesi hangi birimiz akşamın 21.30'un da meczup bir adamın, ahlaksız bir adamın, hiç bir vidanı olmayan adamın, değeri olmayan adamın, insanlık dışı sıfatı taşıyan adamın, dönüp bu ülkede F-16'larla, tanklarla, helikopterle mazlum insanları katledeceğini düşünemedik." şeklinde konuştu.

"Şimdi sırtlarını duvara dayıyorlar"

Bakan Soylu, "Ne dediler 'Sırtımızı PKK'ya dayarız. PYD'ye dayarız.' Şimdi duvara dayıyorlar. Dedikleri şu 'Biz özerklik ilan edeceğiz' nerede edeceksiniz. Cizre'de, Nusaybin'de hadi et. Ette hodri meydan bakalım. Bir daha söyle de alalım boyunuzun ölçüsünü. Bütün barışı, kardeşliği, huzuru, demokrasiyi, hiçselleştirmek için bir anlayışı Türkiye'ye ihraç etmek istiyorlar. Şunu ifade etmek istiyorum. Biz bu tabloyu yıllardır gördük" ifadelerini kullandı.