Silifke Havadis


Silifke’de "Uğur Mumcu'yu Anma" Paneli !

Güncel

Ayşe ÖNEL EREN 2082 Kez Görüntülendi

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Cumhuriyet Halk Partisi Silifke İlçe Örgütü tarafından düzenlenen “Uğur Mumcu’yu Anma Paneli”ne katıldı.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Cumhuriyet Halk Partisi Silifke İlçe Örgütü tarafından düzenlenen “Uğur Mumcu’yu Anma Paneli”ne katıldı.
Silifke Belediyesinin Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Başkan Yardımcıları Ömer Savar ve Mehmet Kafes, partililer ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

“FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER HALEN KARANLIKTA BEKLİYOR”
"Her yıl Ocak ayında olduğu gibi yine bir Adalet ve Demokrasi haftasındayız ve bu yıl da "Uğur Mumcu Ölümsüzdür" diyerek devrimci gazeteci Uğur Mumcu'yu hasretle anıyoruz” diyerek gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Bugün Mumcuların, İpekçilerin, Aksoyların, Kışlalıların, Göktepelerin ve Dinklerin failleri hala karanlıkta bekliyor. Bu cinayetlerin aydınlatılması için hiçbir şey yapılmadığı gibi zaman aşımına da göz yumanlar halen aramızda. İşte bütün bu yaşanan siyasi gelişmeleri ve bilgileri Mersin Milletvekilimiz Fikri Sağlar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül sizlere bütün gerçekliğiyle anlatacaklar. Ben kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Silifkelileri böyle anlamlı bir günde yalnız bırakmadıkları için” dedi.
İlçe Başkanı Bünyamin Uçar’ın konuşmasının ardından söz alan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Uğur Mumcu’yu saygıyla andıklarını belirterek, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını giderek karanlığa gömülmemesini istedi. Belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Turgut, İlçenin gelişip kalkınması adına birçok projeyi hayata geçirdiklerini, yeni projelerinde uygulama aşamasında olduğunu kaydetti.

SAĞLAR, “O GÜNDEN BUGÜNE KADAR YAŞANAN HİÇ BİR ŞEY TESADÜF DEĞİLDİ”
Cumhuriyet gazetesinin ve yazarlarının başına gelen hiçbir şeyin tesadüf olmadığını belirterek ilk konuşmasını yapan Kültür Eski Bakanı ve CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, 1970 1980 ve 1990’larda yaşanan suikastleri anlatarak, Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin suikastlar zincirinin en çarpıcı halkalarından biri olduğunu söyledi. Sağlar, “Bu saldırılar, Türkiye'de Cumhuriyet'e yönelik çok ciddi saldırılardır. Ne yazık ki 24 yıldır aydınlatılamamış olup demokratik laik cumhuriyeti ve üniter devlet yapısını parçalamak için sistematik şekilde planlanmış karanlık saldırılardır”
Mumcu'nun kitabında "siyaset, sermaye ve tarikat üçgeni"ne dikkat çektiğini vurgulayan Sağlar, "Mumcu bu yapının Türkiye'nin başına neler getireceğini söylüyordu. Aslında gazetecileri içeri atan, şimdi 'Paralel yapı' diye nitelendirilen ve o günlerde bugünkü hükümetle kol kola yürüyen yapıdır. Hepimiz biliyoruz ki Ocak ayı ülkemiz için, aydınlanma ve daha çok demokrasi yolunda yitirdiklerimiz için, biz geride kalan ve mücadeleye devam edenler için karanlık, kasvetli ve acılarla dolu bir ay. Onat Kutlar, Metin Göktepe, Hrant Dink, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy hep Ocak ayında yitirdiklerimiz. Işığın gün yüzüne çıkaracağı karanlık işlerden, kapalı kapılar ardında yürütülen karanlık ilişkilerden beslenenler hep korkmuştur tarih boyunca aydınlardan, aydınlatanlardan. Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinden daha çok özgürlük, daha çok demokrasi için, demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak için, aldığı tüm tehditlere rağmen yılmadan, korkmadan, yazmaya devam bütün yazarlarımıza, gazetecilerimize sahip çıkmaya ve onların yanında yer almaya devam edeceğiz”

ERDEM GÜL, “TÜRKİYE TUTUKLU GAZETECİ SIRALAMASINDA BİRİNCİ SIRADA YER ALIYOR”
Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın konuşmasının ardından Uğur Mumcu’yla ilgili bilgilerini aktaran Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, “Eskiden gerçekleri yazan gazeteciler sokak ortasında suikasta uğruyordu. Gazeteciler artık suikasta uğramıyor çünkü gerçekleri yazan gazeteciler cezaevindeler. Şu an 150 gazeteci cezaevinde. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye tutuklu gazeteci sayısında dünya birincisi oldu” dedi.
Gül, “Uğur Mumcu’nun ne kadar önemli bir düşünce insanı olduğunu, bugünleri önceden gördüğünü şimdiler de daha iyi anlıyoruz” diyerek, “Bizim yapmamız gereken bu yapıların temizlenmesidir. Bu yapılar varlığını sürdürürse bu ülkede hiçbirimizin can ve mal güvenliği olmaz. Uğur Mumcu suikastıyla ilgili birçok araştırmalar ve yazılar yazdım. Biz bunları araştırdığımızda Türkiye’de en azından bir hukuk vardı. Şimdi böyle bir şey yok. Bu anayasa geçtikten sonra Türkiye’yi bir kişi yönetecek” dedi.
Panelin ardından CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve Gençlik Kolları Başkanı Uğur Korkmaz tarafından panele katılan Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Gazeteci Erdem Gül ve İl Başkanı Abdullah Özyiğit’e Uğur Mumcu tabloları armağan edildi. Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’da CHP Gençlik Kolları Başkanlığına Atatürk çerçevesi hediye etti.